Lene Lauritsen Kjølner är en ny författare på svenska marknaden, men i Norge är hon känd både för sina feelgood romaner och det hon själv kallar "hyggekrim". 

Lene Lauritsen Kjølner romandebuterade med ”Høyt henger de” – första krimboken med Olivia Henriksen i huvudrollen. För den mottog hon Maurits Hansen-priset ”Nytt blod”.  Denna bok har på svenska fått titeln "Den gröna cykeln" som vi nu har glädjen att presentera här! Serien som beskrivs som unik i norskt sammanhang, en slags prosecco-, mys- och skärgårdskrim med klokskap, humor och självironisk snärt.
Lene skriver även ren feelgood och har skapat romanfiguren och galleriägaren Petra, bokhandlaren Sofie och pensionatsvärdinnan Petronella. Och det kommer mer från alla dessa aktiva damer.
Lene är gift med musikern Per Fredrik, har två vuxna söner, två katter och en trädgård, är född på Nøtterøy, men bor nu precis utanför Tønsberg. Hon arbetar som författare och översättare, och driver även det trevliga Fagervik forlag.

 

”Följ med in i Olivia Henriksens spännande och underhållande universum!”
 
Varje dag tar Olivia långa promenader med sin hund på den idylliska ön Ankerholmen utanför Tönsberg. En dag snubblar hon över något som ska skaka liv i hennes inrutade tillvaro – på gott och ont. För advokaten Fridtjof Pedersen hittas hängande i ett rep på Nilsens veranda.

Polisen kopplas snabbt in i ärendet, men Olivia kan inte låta bli att göra lite efterforskningar på egen hand. Konflikten kring boplikt har tydligen nått nya höjder på den i vanliga fall fridfulla ön, och ingen förblir oberörd av det som sker. 

Detta är en myskrim från norska skärgården med klokskap, humor och självironisk snärt! 
Specialpris per bok är
149:- + porto f.n. 39:-.


Observera att detta inte är en bokserie, och därför måste beställas separat!

Är du nyfiken på att läsa lite mer, så klicka dig vidare till vårt läsprov för den perfekta planen!

 

"Välskriven, spännande, överraskande  och rolig. 
Njut av denna bok, läst den långsamt."
Liv Gade, bloggare

Petra Pettersens perfekta påsk

Petra är på väg att etablera sig som galleriägare på Hvasser, där den stora påskutställningen snart ska gå av stapeln. Hon känner sandpappret under handen där hon står och slipar på gamla fönster och drömmer om livet i det blivande växthuset, allt medan lilla Ellinors gråt ekar i glasrutorna. Men efter att Mathilde och Petra övertalas att ta en andningspaus bland vildsvin och vakthundar i Toscana och släkten har evakuerat till Svalbard, börjar både utställning, påskäggsjakt och kärleksliv delvis falla på plats. Men det finns hinder på vägen …
Hade det inte varit för besvärliga grannar, egendomliga konstnärer, oväntade hjärtevänner och feng shui-principer, kunde Petras liv varit ganska perfekt. Men det hjälper med det traditionella påskbadet, som blir åtskilligt varmare med lite äggtoddy och den ljuvliga tanken på romerska bad i Budapest.

Petra Pettersens perfekta plan
Petra Pettersen arbetar i en bokhandel. Hon är gift med Einar, fiskare på Hvasser, och har två utflugna döttrar. Livet är tryggt och förutsägbart, men ganska tråkigt. Petra har en dröm. Hon vill arbeta med ”något inom konst”, men vad …? Plötsligt får hon sitt Eureka-ögonblick. Att det inträffar precis efter att hon har bakat den traditionella engelska julkakan och förlorar arbetet i bokhandeln, och precis innan Einar börjar intressera sig för träning, är en tillfällighet.
Precis när Petra tänker att ödet är hårt, dyker ett hopp upp. Men Petras perfekta plan är absolut inte perfekt. För är den snygge advokaten verkligen en bra man? Och är det så taktiskt att gå på en matlagningskurs där man skär upp vildsvin precis före jul? Vad vet hon egentligen om döttrarnas liv? Ett möte i en vinkällare kan vara nyckeln till Petras komplicerade plan. Eller inte? Kanske det är invigningen av tant Berthas läckra julkaka som gör susen?

 
 

Lenes härliga och livsbejakande skrivuniversum i ett nötskal … personifierat genom Petra och det färgrika persongalleriet …
Befriande roligt, avkopplande och mysigt”
Ernst Stenberg, bokbloggare
*****
”Du läser med ett ständigt bredare leende på läpparna.
I berättelsen finner du mer guld än billiga julgranskulor.
Och den tåler att läsas igen även nästa år.”
Monika N. Yndestad, författare och redaktör  

Detta är härliga feelgood romaner. 
Specialpriset per bok är 149:- + porto f.n. 39:-.
Om det är så att du har missat
Petra Pettersens perfekta plan, så har vi nu ett fantastiskt hösterbjudande :
Både "Petra Pettersens perfekta plan"
och "Petras Pettersens perfekta påsk" till priset av 275:- + 39:- i porto.  


Observera att detta inte är en bokserie, och därför måste beställas separat!


Är du nyfiken på att läsa lite mer, så klicka dig vidare till vårt läsprov för den perfekta planen!