En dröm att kämpa för. En dröm att dö för.
En dröm som vill förena i tro, hopp och kärlek.

Doktorns döttrar
är skriven av Marianne MacDonald, hon är uppvuxen i Oslo men är till hälften irländare. Utöver att vara författare, så är hon även frilansjournalist och översättare. Doktorns döttrar är hennes försa romanserie.

Denna gång önskar vi våra läsare välkomna till Christiania år 1853 och vi flyttas tillbaka till en tid då männen bestämde allt. Detta är tiden då Florence Nightingale inspirerade kvinnor i många länder och som med tiden blev en ledande förkämpe för medicinsk vård på sjukhusen.

I glädje och sorg

Christiania, 1853.

Det är en het, varm sommar i huvudstaden. Amalie Hartmann är nitton år gammal och förälskad. Hon hoppades att den välbärgade och stilige rikemanssonen Tobias Eide skulle fria.
 
Så vände han sig om, och deras blickar möttes. Amalie kippade efter andan. Det var som om tiden stod stilla några sekunder, så höjde han sitt glas till hälsning. Han tog en djup klunk, utan att släppa henne med blicken. Så blinkade han retsamt mot henne, och hon tittade snabbt bort. Rodnaden steg på kinderna. Hade någon sett dem?
 
Men Amalie har även en hemlig dröm: Hon vill bli läkare. Men det är en omöjlig dröm, och i stället hjälper hon sin far, doktor Hartmann, så mycket hon kan. Så bryter det ut kolera i staden och till skillnad från tidigare år drabbar den även borgerskapet. Världen så som Amalie känner den, håller på att falla samman …

Vill du köpa boken genom Bokklubben så är priset 154:-/bok + porto/exp som tillkommer med 35:-.
I Bokklubben kan du avsluta ditt medlemskap när du vill, det finns inget köptvång.
Hör vi inget ifrån dig så skickas ny bok så snart den är klar.

 

Öppna gärna vårt läsprov ur bok nr 1 
här !