En hjärtevarm och spännande historia.
Fylld av
starka känslor i en föränderlig värld.

Tändsticksflickan
är skriven av Monika N.Yndestad som kommer från Bergen och hon har tidigare arbetat som nyhets- och kriminaljournalist. Vi har nu glädjen att presentera Tändsticksflickan som är hennes debut som serieförfattare.  


 

Känn dig varmt välkommen till Piperviken år 1862, här får vi möta Malene och hennes berättelse om svek och begär, fördomar och korruption. Men också en ung kvinnas okuvliga mod och nytänkande i en hopplös tid. Här finns starka vänskapsband, och en längtan efter mannen vars namn rullar mjukt över tungan, men som är lika mycket fånge av sin tid som vad Malene är.

 Malene från Piperviken

Piperviken, Christiania 1862

Lukten av lim ligger tung över fattigkvarteren. Sjutton år gamla Malene gör sig så osynlig hon kan när hon skyndar sig hem. Från Akershus fästning hör hon släggorna dåna mot berget. Träskorna smäller mot den frusna marken. Hon har ingen känsel i fingrarna efter en lång dag i tändsticksfabriken.

När som helst kan hon också drabbas av ”svavelsjukan”. Den som inte tar liv, men ansikten.

Malene är ovetande om att hon följs av ögon som redan har stakat ut en helt annan väg för henne. Den fruktade hästvagnen närmar sig. Malene vet inte att hon snart ska tvingas göra otänkbara val.Bok nr 1 till försäljning 23/6-2021
                                    

 

Vill du köpa boken genom Bokklubben så är priset 154:-/bok + porto/exp som tillkommer med 35:-.
I Bokklubben kan du avsluta ditt medlemskap när du vill, det finns inget köptvång.
Hör vi inget ifrån dig så skickas ny bok så snart den är klar.

 

Öppna gärna vårt läsprov ur bok nr 1 här !