Margit Sandemo
1924 - 2018
Tack för alla underbara böcker Margit!

De oskyldiga - Margit Sandemo

Marina, dotter till greve Johannes Ede af Vanland, har precis kommit hem till Sverige efter att ha tillbringat flera år på en klosterskola i Schweiz. Hon inser ganska snart att allt inte står rätt till i barndomshemmet, och bestämmer sig för att försöka få kontakt med Mattias. Han är en vän sedan barndomen, och hon hoppas att han kan vara till hennes hjälp i sökandet efter sanningen.
 

De hade stått bredvid varandra och sett de unga försvinna
i skogen.
Mattias såg på Marina. – Nu mer än någonsin gäller det att vi talar med din far. Och några till.
Hon tog hans hand och lutade sig mot hans arm.

– Det är så otäckt, Mattias. Det är min egen familj. Mitt hem.
 

Skogens barn - Margit Sandemo

I Skogens barn möter vi Silva en ung kvinna på 18 år. Silva är ett naturbarn, mycket känslig och sårbar, och hon uppfattas som en drömmare. På grund av en speciell händelse blir hon felaktigt placerad på en psykiatrisk klinik, men detta blir faktiskt en lyckoträff för henne. En av de anställda där är Dagan - en mystisk och vacker ung man som Silva känner sig på samma våglängd med. Tillsammans avslöjar de förhållanden knutna till Silvas familj som ständigt leder till nya överraskningar.
Och inte bara det. Även Dagan har ett förflutet som är fullt av olösta gåtor.

 

"Mina böcker är sagor för vuxna"
Margit Sandemo

Passa på att provläsa lite ur böckerna i filerna här!

OBS! Kampanjpris!

Vill du beställa genom Bokklubben har vi nu en kampanj med båda böckerna till priset 120:- + 72:- i porto/exp.
Det är enklast att kontakta oss via mail info@boknoje.se eller
boknoje@fsys.se 

Ny serie av debuterande författaren Eva-Maria Gelotte!
Eva-Maria har arbetat med ord och text i många år. För TV har hon översatt filmer och serier, och under många år även arbetat som översättare till våra populära bokserier.
När tillfälle bjöds tog hon chansen att förverkliga sin hemliga dröm, nämligen att själv bli författare! Serien utspelar sig i den vackra Änglagårdsbygden, i hjärtat av Västergötland, där Eva-Maria själv bor på en gård tillsammans med sin man, hund och katter. I sin "skrivarlya" ger hon liv åt platser och personer i sin nya serie "Källäng". Serien kommer totalt att bli på tre böcker.

 

första delen av totalt tre!
källäng nr 1 - BesöK

Året är 1948. Lisa trivs utmärkt med livet tillsammans med fadern på gården Källäng, men när hantverkaren Erik anländer till den skenbart sömniga byn, väcker han oanade förmågor till liv.
Stadsbon Erik hade sett fram emot lugna veckor på landet, men kastades in i en dramatisk värld fylld av spänning, vänskap och romantik.
I syrenbersån, dold för Lisa, stod en gestalt och betraktade hur hon rundade knuten och gick ut på vägen. Utan att ge sig tillkänna, avvaktade gestalten ett ögonblick tills Lisa försvunnit ur sikte. Då lämnade personen sitt gömställe och gick mot sitt mål ...

KÄLLÄNG NR 2 -  LIVSDRÖM

Året är 1948. I den västgötska byn Mullum, mitt i vardagslunken, skapas livsdrömmar och förälskelser spirar. Runt Lisa på gården Källäng och hant-verkaren Erik flätas händelser och livsöden samman till ett nät där maskorna bara blir fler och tätare ...
Lisas bakgrund visar sig vara annorlunda och mer invecklad än hon trott, men kommer det att påverka livet Källäng?
Mest av plikt hade Lisa till sist släpat sig ur sängen. Hon kunde lämna nattens maror bakom sig. Drömmarna hade rört sig om eld, kaos, rök, uppståndelse och skrik. Precis innan hon vaknade kände hon en märklig smärta i händerna och såg en gråtande kvinna bli föst in i en bil ...

KÄLLÄNG NR 3 - LYCKOSMED

Tre spårlöst försvunna småflickor skakar om invånarna i den lilla västgötska byn. Ska det massiva sökandet, där alla går man ur huse, ge resultat?

Och ska frågetecknen kring Lisas bakgrund äntligen rätas ut?

Det började bli sen eftermiddag och flickorna, trots att de inte var särskilt räddhågsna av sig, började känna längtan efter det bekanta och trygga. Alla tre hade äldre syskon som härdat dem en aning. De hade hela livet varit tvungna att morska upp sig för att få lov att vara med de stora barnen. Den karskheten kom väl till pass nu när solen stod lägre och skapade skrämmande skuggor som ett ungt fantasifullt sinne kunde få till både tomtar, drakar och troll.

Blir du nyfiken på en spännande serie från efterkrigstidens Sverige. Då går det bra att kontakta oss på info@boknoje.se
så förmedlar vi vidare direkt till författaren.
Kan tipsa om att det även kommit en fjärde bok med titeln "Livet Pågår"

Är du nyfiken på serien så går det att läsa ett utdrag när nedan!