De oskyldiga - Margit Sandemo

Marina, dotter till greve Johannes Ede af Vanland, har precis kommit hem till Sverige efter att ha tillbringat flera år på en klosterskola i Schweiz. Hon inser ganska snart att allt inte står rätt till i barndomshemmet, och bestämmer sig för att försöka få kontakt med Mattias. Han är en vän sedan barndomen, och hon hoppas att han kan vara till hennes hjälp i sökandet efter sanningen.
 

De hade stått bredvid varandra och sett de unga försvinna
i skogen.
Mattias såg på Marina. – Nu mer än någonsin gäller det att vi talar med din far. Och några till.
Hon tog hans hand och lutade sig mot hans arm.

– Det är så otäckt, Mattias. Det är min egen familj. Mitt hem.
 

Skogens barn - Margit Sandemo

I Skogens barn möter vi Silva en ung kvinna på 18 år. Silva är ett naturbarn, mycket känslig och sårbar, och hon uppfattas som en drömmare. På grund av en speciell händelse blir hon felaktigt placerad på en psykiatrisk klinik, men detta blir faktiskt en lyckoträff för henne. En av de anställda där är Dagan - en mystisk och vacker ung man som Silva känner sig på samma våglängd med. Tillsammans avslöjar de förhållanden knutna till Silvas familj som ständigt leder till nya överraskningar.
Och inte bara det. Även Dagan har ett förflutet som är fullt av olösta gåtor.

 

"Mina böcker är sagor för vuxna"
Margit Sandemo

I samband med sin 90-årsdag 2014 blev Margit Sandemo i Norge tilldelad Kungens förtjänstmedalj för sin insats som författare och bidragsgivare till läsglädje.

Men att fylla 90 år innebär inte att Margit tänker lägga skrivandet på hyllan. Nu har hon skrivit en ny roman, där handlingen utspelar sig i hennes hemtrakter i Skåne.

Vill du beställa genom Bokklubben är priset 154:- + 35:- i porto/exp.
Det är enklast att kontakta oss via mail info@boknoje.se 

Passa på att provläsa lite ur böckerna i filerna här!