Lene Lauritsen Kjølner är en ny författare på svenska marknaden, men i Norge är hon känd både för sina feelgood romaner och det hon själv kallar "hyggekrim". 

Lene Lauritsen Kjølner romandebuterade med ”Høyt henger de” – första krimboken med Olivia Henriksen i huvudrollen. För den mottog hon Maurits Hansen-priset ”Nytt blod”. Sedan dess har det kommit åtta titlar i serien, som beskrivs som unik i norskt sammanhang, en slags prosecco-, mys- och skärgårdskrim med klokskap, humor och självironisk snärt.
Lene skriver även ren feelgood och har skapat romanfiguren och galleriägaren Petra, bokhandlaren Sofie och pensionatsvärdinnan Petronella. Och det kommer mer från alla dessa aktiva damer.
Lene är gift med musikern Per Fredrik, har två vuxna söner, två katter och en trädgård, är född på Nøtterøy, men bor nu precis utanför Tønsberg. Hon arbetar som författare och översättare, och driver även det trevliga Fagervik forlag.

 

Petra Pettersens perfekta plan
Petra Pettersen arbetar i en bokhandel. Hon är gift med Einar, fiskare på Hvasser, och har två utflugna döttrar. Livet är tryggt och förutsägbart, men ganska tråkigt. Petra har en dröm. Hon vill arbeta med ”något inom konst”, men vad …? Plötsligt får hon sitt Eureka-ögonblick. Att det inträffar precis efter att hon har bakat den traditionella engelska julkakan och förlorar arbetet i bokhandeln, och precis innan Einar börjar intressera sig för träning, är en tillfällighet.
Precis när Petra tänker att ödet är hårt, dyker ett hopp upp. Men Petras perfekta plan är absolut inte perfekt. För är den snygge advokaten verkligen en bra man? Och är det så taktiskt att gå på en matlagningskurs där man skär upp vildsvin precis före jul? Vad vet hon egentligen om döttrarnas liv? Ett möte i en vinkällare kan vara nyckeln till Petras komplicerade plan. Eller inte? Kanske det är invigningen av tant Berthas läckra julkaka som gör susen?

 
 

Lenes härliga och livsbejakande skrivuniversum i ett nötskal … personifierat genom Petra och det färgrika persongalleriet …
Befriande roligt, avkopplande och mysigt”
Ernst Stenberg, bokbloggare
*****
”Du läser med ett ständigt bredare leende på läpparna.
I berättelsen finner du mer guld än billiga julgranskulor.
Och den tåler att läsas igen även nästa år.”
Monika N. Yndestad, författare och redaktör  

Detta är en härlig feelgood roman på 370 sidor:

Medlemspriset är 229:- + porto f.n. 72:-.


Observera att detta inte är en bokserie, och därför måste beställas separat!Är du nyfiken på att läsa lite mer, så klicka dig vidare till vårt läsprov!